Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningar

Information och tider för Utvägs utbildningar under hösten 2020.

För er som inte har gått NCK:s Webbaserade utbildning om Våld rekommenderar vi den. Genomgång av denna utbildning är tillräcklig som behörighet för att gå våra fördjupningsutbildningar (se längre ner på denna sida). https://webbkursomvald.se/

Utvägs Grundutbildning, Fördjupningsutbildning och Samtal med barn - erbjuds Utvägs samverkande myndigheter och är kostnadsfria. Alla våra utbildningar innefattar två förmiddagar. Utbildningar hålls i Utvägs lokaler, Österlånggatan 64, Borås om inte annat anges.

Grundutbildning genomförs under två halvdagar. Tema för grundutbildningen som genomförs i workshopform är: Om Utväg och Uvägs uppdrag, Vad är våld, Konsekvenser av våld och Synliggörande av våld. 

Grundutbildning (två halvdagar) 11 september och 2 oktober, 09.00 - 12.00 (Fulltecknad)

Fördjupningsutbildningen genomförs under två halvdagar och syftar till att ge kompetens i att kunna möjliggöra och genomföra samtal om våld med våldsutsatta och våldsutövare. Fokus ligger här på att ge kunskap om orsaker till våld i nära relation samt på praktiska övningar i samtalet och arbetet med våldsutsatta och våldsutövare. För att anmäla sig till fördjupningsutbildningen krävs att man också har gått grundutbildningen eller motsvarande. Exempelvis NCK:s webutbildning.

Fördjupningsutbildning (två halvdagar) 2 november och 30 november, 09.00 - 12.00

Barnsamtalsutbildning genomförs under två halvdagar och syftar till att ge kompetens i att kunna möjliggöra och genomföra samtal om våld med barn som levt i våld. För att gå Barnsamtalsutbildningen vill vi att du har gått vår Grundutbildning eller NCK:s webutbildning.

Barnsamtalsutbildning (två halvdagar) 30 oktober och 13 november, 09.00 - 12.00

Anmälan görs till Kirsi Dufva. Vi kommer vid behov att kvotera platserna mellan alla våra tio kommuner som samverkar med oss. För er som planerar större utbildningssatsningar. Kontakta Utväg för att undersöka möjligheten om vi kan medverka till denna. 

Anmälan är bindande. Vid uteblivande debiteras 500 kronor.

 Du kan anmäla dig som reserv till fulltecknade utbildningstillfällen.

Adressen för alla utbildningar: Utväg, Österlånggatan 64, Borås.


 

Certifierande utbildning i att leda ickevåldsgrupp för våldsutövare

Det är nu klart med en ny gruppledarutbildning 17 - 21 augusti 2020.   Informationsblad 2020

Välkommen att anmäla dig!

Anmälan görs till Kirsi Dufva

 Certifierande utbildning i att leda icke-våldsgrupp är en 5-dagars utbildning med Per Isdal (ATV). Denna utbildnings syfte är att ge kunskap och färdigheter att vara gruppledare i Utvägs icke-våldsgruppskoncept utarbetat av Per Isdal (ATV) för Utväg Södra Älvsborg och Utväg Göteborg. Utbildningen hålls återkommande i augusti varje år i Borås. Utbildningen är mycket efterfrågad och anmälningar tas emot fortlöpande.

 

 

 

Senast uppdaterad: 2018-07-09 10:14