Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Öppet Hus

Utväg Södra Älvsborg bjuder in till digitalt Öppet Hus! (Vårens datum har passerat, nytt datum presenteras inom kort.)

Här publiceras PP-bilderna som visades under Öppet Hus 24 mars 2021. Bilderna kommer ligga på hemsidan under en månad, dvs 24/3-24/4

Öppet Hus SÄ.pdf

 

Välkommen till Öppet Hus! Under förmiddagen ges en inblick i vår verksamhet och personalen håller i mini-seminarier om de tre perspektiv som vi möter.

När:                 Datum för höstens 2021 tillfälle kommer inom kort.

Tid:                   9:00- 11:30

Målgrupp:       Personal som arbetar inom Utväg Södra Älvsborgs myndighetssamverkan, (Polis, socialtjänst, Hälso-och Sjukvård, Åklagarkammare, Kriminalvård, Frivilligorganisationer mm)

Dagen inleds 9:00 med en introduktion om våld i nära relation och om Utvägs verksamhet. Därefter ges nedanstående seminarier vid tre tillfällen: 9:45, 10:20, 11:00. Öppet Hus sker i år via digitala mötesplatsen Zoom, och en länk till mötet skickas ut efter anmälan.

Utvägs samordnare håller i seminarier om stöd, bearbetning och behandling för;

Att möta våldsutsatta; Att vara utsatt för våld kan vara att känna sig rädd eller otrygg med sin partner, uppleva att Dina handlingar kontrolleras, ifrågasätts och kritiseras, att Din sexuella integritet inte respekteras och/ eller att du tagit emot slag, sparkar, knuffar. Våldet kan vara pågående, eller så kan Du ha upplevt detta i tidigare relationer.

Att möta våldsutövare; Våld i nära relation är djupt mänskligt förnedrande, såväl för den som utsätts som för den som utsätter någon för våld. Våldet skapar vanmakt, lidande och sorg och påverkar de drabbades fysiska och psykiska hälsa.

Att möte barn och ungdomar; Hur de vuxna i familjen har det tillsammans är viktigt för alla. När en vuxen i familjen slår eller hotar någon i familjen mår barn/ungdomar som lever med våldet ofta dåligt.

Anmälan genom; 

Öppet Hus är kostnadsfritt för Utvägs samverkande myndigheter. 

Senast uppdaterad: 2021-03-24 12:44