Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Våldsutövare

Våld i nära relation är djupt mänskligt förnedrande, såväl för den som utsätts som för den som utsätter någon för våld. Våldet skapar vanmakt, lidande och sorg och påverkar de drabbades fysiska och psykiska hälsa.

Vi vänder oss till dig som använder, eller har använt våld, hot om våld, kontroll och kränkningar i nära relation. Du som vill ta ansvar och vill utveckla andra sätt att hantera kritiska situationer är välkommen att kontakta Utväg.

Kontakten för våldsutövare inleds alltid med enskilda samtal. Efter ett antal samtal erbjuds deltagande i en Ickevåldsgrupp för våldsutövare. Gruppen erbjuder en möjlighet till samtal och reflektion i syfte att kunna hantera svåra och kritiska situationer utan att använda våld. Guppmetoden är väl beprövad och utvecklad av chefspsykolog Per Isdal, ATV (Alternativ till våld) i Norge.

Vi vänder oss också till dig som är eller har varit utsatt för våld i nära relation

Hör av dig till våra samordnare så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda.

Senast uppdaterad: 2018-07-05 11:06